Главна / Вести / Косово и Метохија / Ђурић разговарао са шефом Мисије ОЕБС-а на Косову и Метохији Јаном Братуом.

Ђурић разговарао са шефом Мисије ОЕБС-а на Косову и Метохији Јаном Братуом.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић састао се данас са шефом Мисије ОЕБС-а на Косову и Метохији Јаном Братуом.

 

На састанку је било речи о положају српског народа на Косову и Метохији и активностима ОЕБС-а на заштити и гарантовању права Срба и других неалбанаца, наводи се у достављеном саопштењу Канцеларије за КиМ.

 

Размотривши са саговорникокм политичку и безбедносну ситуацију на КиМ, Ђурић је истакао да је потребно да нова влада у Приштини буде искрено посвећена регионалној стабилности и поштовању људских права.

 

Београд је, према Ђурићевим речима, спреман да о нормализацији односа разговара са свим демократски изабраним политичким представницима Албанаца са Косова и Метохије, али тек након што буду повучене таксе на робу из централне Србије.

 

Ђурић је саговорнику пренео и да ће се српски политички представници окупљени у Српској листи на све расположиве демократске начине борити за заштиту интереса нашег народа у покрајини, и да очекују да српском народу коначно буду и у пракси гарантована сва он права прописана приштинским законима и уставом.

Check Also

У ЕУ и САД веома незадовољни што Курти упорно одбија да обнови дијалог с Београдом

  Званичници у институцијама ЕУ и земље чланице Уније снажно захтевају од власти Косова да …