Главна / Вести / Косово и Метохија / Петочланој породици Симионовић додељен стан и уручена новчана помоћ

Петочланој породици Симионовић додељен стан и уручена новчана помоћ

Председник Привременог органа општине Косовска Митровица, Александар Спирић, је данас са својим сарадницима обишао петочлану породицу Симионовић, која се пре осам година доселила у Косовску Митровицу из Новог Брда, која живи у стану, некада додељеном од Хабитата, а месечно се издржавају од социјална помоћ. Овај дан ће посебно памтити обзиром да им је захваљујући општини решен стамбени проблем.

Александар Спирић том приликом истакао да “Привремени орган општине Косовска Митровица у континуитету наставља да помаже породицама у Косовској Митровици кроз нови пакет мера подршке који  је пре свега усмерен ка младим брачним паровима са више деце. Данас смо управо у једној од тих породица која је пре свега својим стварањем ове дивне породице, са троје деце, одлучна да остане на простору Косова Метохија. Из тог разлога, Косовска Митровица је као локална самоуправа успела да обезбеди једну стамбену јединицу где ће ова дивна породица да настави да живи, наравно да се увећава, бар имамо такве обећања, а пре свега наш основни циљ јесте чврст останак сваког појединца сваког детета и сваког човека на простору Косова и Метохије”.

Спирић је такодје истакао да је подршка државе и државних органа константна и то ће бити у наредном периоду тако да ће сваки појединац и готово свака породица у Косовској Митровици током 2020 године осетити бољитак.

Породици Симионовић је уручена и једнократна новчана помоћ од 20,000 динара.

На додељеном стану и новчаној помоћи захвалио се Никола Симионовић.

Check Also

Вучић стигао у Брисел, сутра разговор са Куртијем

Председник Србије, Александар Вучић стигао је у Брисел где ће се сутра ујутру одржати нова …