Главна / Култура / Омладински и дечији ансамбли „Венца“ одржли Светосавски концерт

Омладински и дечији ансамбли „Венца“ одржли Светосавски концерт

Омладински ансамбл “Венца”, заједно са још пет дечијих ансамбала, одржао је вечерас велики Светосавски концерт у Дому културе у Грачаници.

Свака игра омладинског и дечијих ансабмала била је испраћена громогласним аплаузом публике, која истиче да је после сваке игре наново одушевљена наступом.

Венац је концерт посветио највећем српском просветитељу, Светом Сави, али и Српској православној цркви – Митрополији црногорско-приморској и верницима у Црној Гори којима шаље подршку у њиховој борби за очување светиња.

“Овим концертом смо желели да пружимо подршку народу у Црној Гори да храбро бране и одбране наше светиње, јер је Његош давно поставио питање: Са чим ћете изаћ’ пред Милоша и пред српске витезове који живе доклен сунца грије!”, навeденo у саопштењу које je овај ансамбл доставио медијима непосредно пред концерт.

Покровитељ вечерашњег концерта је Министарство културе и информисања Републике Србије.

Ансамбл “Венац” као национална културна установа, крајем новембра прошле године обележио је велики јубијел- 55 година постојања  и том приликом грачаничкој публици представио нов програм “Тешко свуда своме без својега”.

Ансамбл народних игара и песама Косова и Метохије “Венац” основан је 1964. године у Приштини као национални професионални фолклорни ансамбл под именом “Шота”, које 1993. мења у “Венац”. Оснивач Венца је Влада Републике Србије, а делује под управом Министарства културе и информисања.

Check Also

Представа “Звонар Богородичине цркве” одиграна у Зајечару

Синоћ је у позоришту “Зоран Радмиловић” у Зајечару одиграна представа “Звонар Богородичине цркве” а наступ …