Главна / Вести / Косово и Метохија / Душан Козарев у Штрпцу и селима Врбештице и Сушиће

Душан Козарев у Штрпцу и селима Врбештице и Сушиће

У склопу обиласка српских средина на Косову и Метохији заменик директора Владине Канцеларије за Косово и Метохију Душан Козарев боравио је у Сиринићкој Жупи и разговарао са политичким субјектима ове шарпланинске oпштине.

Козарев је истакао да ће Србија наставити да кроз разне програме помаже српски народ на КиМ обезбеђује боље услове живота и остaнак на овим просторима.

“Пара ће бити за развојне пројекте, за социјална давања, за плате, за нова запошљавања, за нове индивидуалне и друштвено значајне пројекте, за инфраструктуру, за цркве, манастире, за обнову наших културно-историјских споменика, за бољи шивот наших грађана. Оно што је јако битно када имамо такву ситуацију и када имамо ту врсту очекивања ове године, на чијем смо почетку, суочавамо се са огромним послом који је пред нама на том плану. Припремамо капацитете за све оно што нам прдстоји у реализацији подстицаја за наредни период, а са друге стране  када се погледамо у очи, и ставимо руку на срце има одређених мањкавости у функционисању система на овом простору. Ми морамо да будемо бољи, пре свега према малом обичном човеку. Ти људи ће бити збринути тако да на елементарном нивоу црвене линије стандарда живота нашег човека на КиМ буде кров над главом, хране, одеће, обуће, школовања, здравствене неге. Када су најмлађи и омладина у питању договорили смо се да максимално интезивирамо напоре, да њима посветимо највећу могућу пажњу у периоду који предстоји”, рекао је заменик директора Канцеларије за КиМ Душан Козарев.

У Штрпцу и селима Врбештице и Сушиће Козарев је обишао породицу самохране мајке Драгане Божанић, Бобана Ђорђевића, и домаћинство Александра Миленковића.

“Потребан нам је трактор да би смо могли да обрађујемо земљу, супруг понекад ради када имамо посла, живимо од социјалне помоћи и дечијег додатка”, рекла је Радојка Ђорђевић из села Врбештица.

Александар Миленковић из села Сушице захвалан је Држави Србији и Канцеларији за КиМ што су дошли да виде где они живе и шта раде.

“Хвала им на помоћи и на свему, списак је дугачак, за расад малина, боровница,..”, рекао је Миленковић.

Душан Козарев обишао је и објекат ПУ “Шарско лане” у Јажинцу изграђеном средствима Владе Србије.

Извор: ТВ Мост

Check Also

Вучић стигао у Брисел, сутра разговор са Куртијем

Председник Србије, Александар Вучић стигао је у Брисел где ће се сутра ујутру одржати нова …