Главна / Вести / Косово и Метохија / Град Београд помаже изградњу станова за житеље зграде “Самачки блок” у Северној Митровици

Град Београд помаже изградњу станова за житеље зграде “Самачки блок” у Северној Митровици

Град Београд уплатио је ДП „Урбанизам“ Косовска Митровица средства за иградњу станова за житеље зграде “Самачки блок” који су изгорели у пожару, а којима Општина плаћа станарину.

Председник Привременог органа Општине Косовска Митровица Александар Спирић рекао је током посете том предузећу да је ДП ”Урбанизам”, још једна државна институција која показује чврстину и постојаност Србије на Косову.

„Град Београд и заменик градоначелника града Београда Горан Весић и овог пута изашли су у сусрет и препознали проблеме српског народа на Косову и Метохији и одобрили позајмицу од 42.000.000 динара за изградњу зграде која ће решити стамбено питање људи из ‘Самачког блока’”, рекао је Спирић.

Додао је да је потребно одредити простор на коме ће се градити станови и појаснио да је то Трепчина зграда и да је неопходна сарадња са њима.

Захвало се директору и запосленима у ДП ” Урбанизам” на сарадњи и пројектима које су израдили, а чија ће се реализација завршити у најкраћем могућем року.

„Ово је још један у низу пројеката свеобухватног пакета мера помоћи грађанима Косова и Метохије, а на иницијативу председника Александра Вучића“, подсетио је Спирић.

Он је додао да кроз све реализоване пројекте доказујемо да је држава Србија и целокупно руководство уз нас.

“На нама је да сачувамо државне институције и задржимо народ на овим просторима”, рекао је Спирић.

Директор ДП ”Урбанизам” Миодраг Ракићевић захвалио је председнику Спирићу на посети и нагласио да сарадња траје дуги низ година и да ће бити настављена.

Извор: Косово онлине

Check Also

Опасна “излазна стратегија” Запада на Косову довела би до етничког чишћења Срба

С обзиром да институције на Косову не могу да обезбеде мир српском народу и неалбанцима, …