Главна / Вести / Косово и Метохија / Мишљење премијера Дачића о раду министра Вулина “веома позитивно”

Мишљење премијера Дачића о раду министра Вулина “веома позитивно”

vulinПремијер Србије Ивица Дачић рекао је данас у Београду да “веома позитивно” оцењује рад министра задуженог за Косово и Метохију Александра Вулина и додао да је он највише урадио на терену у примени Бриселског споразума с Приштином.

Коментаришући писање појединих медија да су међународни званичници незадовољни Вулином, Дачић је рекао да “апсолутно није тачно да је Вулин било којим својим поступком испровоцирао одлуку косовских власти” да забране улазак српским званичнима на Косово док траје предизборна кампања.

“Ни на састанку у понедељак у Бриселу није било ниједне речи о томе.

Очекујем да ћемо од следеће недеље почети посете Косову”, рекао је премијер новинарима у паузи прве конференције шефова полиције региона и ЕУ у Београду.

Дачић је рекао да су у Бриселу на састанку с косовским премијером Хашимом Тачијем и високом представницом ЕУ Кетрин Ештон разјашњена и питања Централне изборне комисије, бирачких спискова и права гласа расељених.

Додао је да очекује да ће то бити и спроведено, као и да се Бриселски споразум спроводи, не “због Тачија, већ због Срба”.

На питање да ли ће 19. октобра посетити Грачаницу, Дачић је казао да датум још није фиксиран и да ће Вулин агенду и време посете договорити с “људима на Косову и обавестити Еулекс како после не би било проблема”.

Check Also

Пљачке продавница у Прековцу код Новог Брда

Две продавнице опљачкане су током ноћи у селу Прековце код Новог Брда, а пљачкаши су …