Главна / Спорт / Одиграна одбојкашка утакмица ОК Видовдан и ОК Радан из Лебана

Одиграна одбојкашка утакмица ОК Видовдан и ОК Радан из Лебана

Грачаница је синоћ била домаћин званичне одбојкашке утакмице коју су одиграле сениорке домаћег ОK Видовдан и Радана из Лебана.

Након две године такмичења у Међурегионалној лиги Лесковац, у којој су све утакмице одиграле као гошће, одбојкашице ОK Видовдан из Грачанице су коначно добиле прилику да своје одбојкашко умеће покажу и пред домаћом публиком, која се окупила, за прилике на Kосову и Метохији, у невероватном броју. Више од сто гледалаца могло је да ужива у квалитетној игри, у којој су домаће одбојкашице након неизвесног првог сета, у преостала два сигурном игром утакмицу привеле крају и тријумфовале са 3:0 (26:24, 25:17, 25:12). Меч су обележили успешни смечеви, ефектни блокови, снажни сервиси и пожртвоване одбране, које су често изазивале уздахе и аплаузе публике, а своје умеће је доказала и Kатарина Петковић из Видовдана, која је проглашена за најбољу одбојкашицу меча.

– Драго нам је да смо, након неколико неуспелих покушаја, коначно дошли у Грачаницу и одиграли ову утакмицу са нашим клубом побратимом, а самим тим и пружили подстрек домаћину за даљи рад и просперитет одбојке на Kосову и Метохији. Иако резултат на оваквим утакмицама није примаран, могао је да буде и потпуно другачији да на почетку другог сета наш техничар није обновила повреду, па смо други и трећи сет одиграли ослабљени, што никако не умањује победу домаћих одбојкашица. Желео бих овом приликом да се захвалим нашим побратимима из ОK Видовдан из Грачанице на изванредно организованој утакмици и домаћинском дочеку, као и бројној публици која је бодрила обе екипе пођеднако, где су се аплаузи чули након свих лепих поена, било да их је освојила наша или домаћа екипа. – нагласио је Драган Цветковић, тренер ОK Радан из Лебана након утакмице.

Извор: Одбојкашки савез Србије

Check Also

Срби на КиМ желе да се вакцинишу, власти Приштине бране нашу помоћ

Председник Србије Александар Вучић оценио је данас да процес вакцинације на Косову и Метохији боље …