Главна / Вести / Косово и Метохија / Породица Марка Рошића: Е моја Европо

Породица Марка Рошића: Е моја Европо

Породица Марка Рошића, који је ухапшен новембра 2018. у Северној Митровици и налази са на оптужници са још четворо Срба, осумњичених за умешаност у убиство лидера Грађанске иницијативе “Србија, демократија, правда” Оливера Ивановића, обратила се јавности отвореним писмом, тражећи правду за свог сина.

У отвореном писму јавности, породица наводи да је Рошић од 23. новембра 2018. године када је ухапшен, редовно малтретиран, тучен, дрогиран лековима за епилепсију, као и да је, без присуства адвоката, од њега тражено да оптужи Србију и Милана Радоичића за убиство Ивановића, преноси портал Косово онлине.

Породица Рошић наводи да Марка у притвору држи без доказа, а да на све то све институције, организације које се баве људским правима ћуте, уз изговор да не могу да се мешају у рад правосуђа и тужилаштва.

“Еулекс, који на Косову врши мониторинг правосуђа и тужилаштва, не оглашава се, иако смо се и њима обратили једним циркуларних писмом, али је изгледа по њима ово све у реду и да је нормално да се невини људи држе по затворима. Па зар у такву Европу ми журимо и желимо да им се придружимо, па да постанемо као они, да затварамо очи пред оваквим насиљем и неправдом. Е моја Европо”, наводи се у саопштењу породице Рошић.

Извор: ТАНЈУГ

Check Also

Пада број заражених коронавирусом на Косову

Национални институт за јавно здравље Косова објавио је да је током последња 24 сата да …