Главна / Вести / Србија / Дачић са почасним конзулом Србије на Мадагаскару

Дачић са почасним конзулом Србије на Мадагаскару

Министар спољних послова Ивица Дачић примио је данас почасног конзула Србије на Мадагаскару Маминиаина Раватомангу и у разговору изразио очекивање да ће се управо кроз рад почасног конзулата унапредити и политички дијалог две земље, будући да Србија на Мадагаскару нема своју амбасаду.

Почасни конзулат Србије на Мадагаскару отворен је у мају прошле године.

Почасни конзул Раватомангу, који први пут борави у Србији, пренео је позитивне утиске и изразио спремност да чешће борави у Србији, како би допринео унапређењу сарадње између Србије и Мадагаскара, посебно у економској области, саопштило је Министарство спољних послова.

Дачиц је изразио наду да ће у наредном периоду Србију посетити председник Мадагаскара Андри Раџоелина, коме је, у мају прошле године, приликом посете тој острвској афричкој земљи пренео позив председника Србије за посету.

Истовремено, упутио је и позив свом колеги, новом министру иностраних послова Мадагаскара Најну Андријанцитохаину, за узвратну посету.

Обострано је оцењено да постоји интерес да две пријатељске земље раде на унапређењу сарадње у свим областима од заједничког интереса, а пре свега на економској сарадњи, која је недовољно развијена.

Као области у којима би се она могла успоставити, издвојене су фармацеутска индустрија, увоз и извоз зачинског биља, кафе, ваниле…

Извор: ТАНЈУГ

Check Also

Петковић: Србија трн у оку због успеха, мета напада Вучић

Члан Главног одбора СНС Петар Петковић оценио је данас да је Србија због својих успеха …