Главна / Вести / Косово и Метохија / Харадинај: Рами сам блокирао великосрпски план, зато је фрустриран

Харадинај: Рами сам блокирао великосрпски план, зато је фрустриран

Бивши косовски премијер Рамуш Харадинај реаговао је на поруку албанског премијера Едија Раме да су бесрамни његови напади на косовског премијера Аљбина Куртија и поручио да је Рамина реакција разумљива, јер му је блокирао план о подели Косова.

“Фрустрација Едија Раме мноме је разумљива. Знам да не може да ми опрости што сам осујетио великосрпски план. Еди Рама, након повратка из Москве не губи време, него спроводи Лавровљеве савете”, написао је Харадинај у посту на Фејсбук налогу.

Такође, поручио је да има неколико савета за Куртија у вези са Рамом и таксом од 100 одсто на српске производе.

“Желим да премијер Аљбин Курти настави свој пут блокирања пута Едија Раме и других ради поделе Косова и оснаживања Србије и Русије у нашем региону, држец́и таксу до коначног уговора о признавању. Друго је вец́ историја”, истакао је Харадинај.

Раније данас албански премијер Еди Рама написао је на свом Твитер налогу да су бесрамни напади Рамуша Харадинаја на председника косовске владе.

Он је оценио да косовски премијер Аљбин Курти може бити било шта, али није слуга Србије.

“Бесрамно је Рамуш почео да напада Аљбина Куртија! Аљбин може бити било шта, али никада није слуга Србије! Волео бих да нисте подлегли нападима због смањења такси, које су уништиле међународни углед Косова и Србију приказали као жртву у очима света”, написао је Рама на свом Твитер налогу.

Извор: Косово Онлајн

Check Also

Oдложено устоличење патријарха Порфирија у Пећкој Патријаршији

Свети Архијерејски Синод Српске Православне Цркве, под председништвом патријарха српског Порфирија, одлучио је да редовно …