Главна / Вести / Косово и Метохија / Михајловић: Учешће Вучића на међународном скупу потврда угледа Србије

Михајловић: Учешће Вучића на међународном скупу потврда угледа Србије

Потпредседница Владе Србије Зорана Михајловић оценила је данас да је учешће председника Александра Вучића на годишњој конференцији Америчко-израелског комитета за јавне послове (АИПАЦ) потврда угледа који Србија данас ужива у свету, али и импулс обнављању добрих односа са свим својим историјским савезницима.

“Учешће председника Србије на овом важном међународном скупу била је прилика да се глас Србије чује у земљама у којима су раније углавном други говорили о нама, и то често негативно, а да ми нисмо имали прилику да на прави начин одговоримо”, навела је Михајловић у саопштењу.

Сада, како каже, имамо прилику да видимо једну другачију Србију, која зна шта је била у прошлости и шта жели да буде у будућности.

“Србију која зна да је у историјски важним питањима увек бирала праву страну, која је знала за које се вредности бори, која памти своје савезнике и жели да заједно са њима гради своју будућност”, рекла је Михајловићева.

Она је навела да су српски и јеврејски народ били заједно у време најтежег страдања, а да данас треба да наставе да се подржавају у тражењу одговора на изазове данашњице.

“У нашем региону, то су пре свега очување мира и стабилности и економски развој. Верујем да ће посета председника Србије САД, као и разговори са америчким званичницима, додатно ојачати позицију Србије у решавању питања важних за будућност Србије и њених грађана”, навела је Михајловић.

Check Also

Захтев за повлачење Кфора више претња, него што је реално

Председник Народне скупштине Ивица Дачић оценио је данас да захтеви да се КФОР и УНМИК …