Главна / Вести / Косово и Метохија / Ђурић: Курти не би требало да вређа државу чији је грађанин

Ђурић: Курти не би требало да вређа државу чији је грађанин

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић каже да Србија изражава велику забринутост због Куртијевих претњи. Његове најављене мере одмазде су покушај дестабилизације региона за рачун оних који се противе проналажењу решења путем дијалога. Курти се понаша као паликућа који жели да запали пожар на Балкану.

Курти не би требало да вређа државу чији је грађанин. Он је покрајински званичник српске покрајине у привременим органима самоуправе и очигледно не може да натера ни чланове своје странке и владе да следе његову политику.

Ако жели да утиче на политику Србије, нека се кандидује на изборима за парламент Србије. Док Србију буде предводио Александар Вучић сигурно је да неће моћи да натера никога у Београду да призна његову лажну независност.

Јалове су му дакле све наде да политиком претњи и уцена може да издејствује било шта за свој народ на Косову и Метохији.

Курти има прилику да окрене нови лист у односима Београда и Приштине, али ће је по свему судећи пропустити, јер чини све да се прикаже екстремнијим од својих претходника.

Београд остаје отворен за продуктиван дијалог о Косову и Метохији уколико са друге стране има цивилизованог саговорника, који за почетак мора да безусловно укине антицивилизацијске таксе на робу из централне Србије.

Све остало било би рушење могућности за наставак дијалога, и Курти би требало да коначно схвати да више није опозициони лидер и несташно дете приштинске политике, те да почне да се у складу са тим и понаша”, наводи се у саопштењу за јавност директора Канцеларије за Косово и Метохију Марка Ђурића

Извор: ТВ Мост, саопштење

Check Also

Вучић са Столтенбергом у Бриселу: НАТО је посвећен КФОР-у и његовој мисији

Генерални секретар НАТО-а Јенс Столтеберг поручио је да је Северноатлантска алијанса посвећена мисији КФОР, која …