Главна / Друштво / Александар Мирковић: Посебно поштовање за све људе који живе на КиМ

Александар Мирковић: Посебно поштовање за све људе који живе на КиМ

Шеф одборничке групе СНС Скупштине града Београда Александар Мирковић борави на Косову и Метохији, угостио га је председник Општине Грачаница Срђан Поповић са којим је обишао манастир Грачаницу а потом са председником привременог органа Општине Липљан Златком Лазићем, положили су цвеће на спомен плочу страдалим Жетеоцима у Старом Грацку.

Мирковић је посетио и седмочлану породицу Шабић из Старог Грацка која једва преживљава са минималцем и дечијим додатком.

“Имам посебно поштовање за све људе који живе овде, данас сам први пут у Старом Грацку и морам да признам да су ови људи од свих нас најхрабрији јер ако узмемо у обзир каква се монструозна трагедија овде десила када је 14 жетелаца мучки убијено. У разговору са овим људима оптимизам који они имају и та снага воља и жеља да остану овде и да чувају своја вековна огњишта мене чине срећним, и сигурно ћу се вратити насмејан и срећан у Београд”, рекао је Александар Мирковић за РТВ Грачаница.

Нагласио је да Влада Републике Србије, председник Александар Вучић заједно са Канцеларијом за Косово и Метохију и председником Марком Ђурићем се јако труде да  живот Србима на Косову и Метохији олакшају и много ми је драго јер људи то препознају, осете и цене јер за све нас долазе боља времена.

У друштву председника Општине Грачаница Срђана Поповића и председника привременог органа Општине Липљан Златка Лазића, Мирковић је обишао школу фудбала “28.јун” и О.Ш. Кнез Лазар у Гуштерици.

“Посебно ми је драго јер господин Мирковић разуме све наше потребе, проблеме што је упознат са ситуацијом у којој живи наш народ и спреман је да нам помогне. Засигурно ће у  наредном периоду бити са нама у контакту и видећемо на који начин може да помогне и  нашој општини а и породицама појединачно”, речи су председника Општине Грачаница Срђана Поповића.

Председник привременог органа Општине Липљан Златко Лазић захвалио се Александру Мирковићу на посети, нагласивши да све не би било могуће без подршке председника Александра Вучића и Канцеларије за КиМ.

Шеф одборничке групе СНС Александар Мирковић истакао је да је ово тек почетак нада се успешне сарадње са Српским општинама на Косову и Метохији.

Check Also

Захтев за повлачење Кфора више претња, него што је реално

Председник Народне скупштине Ивица Дачић оценио је данас да захтеви да се КФОР и УНМИК …