Главна / Друштво / Ивица Дачић: Наставићемо да радимо на повлачењу признања независности тзв. Косова

Ивица Дачић: Наставићемо да радимо на повлачењу признања независности тзв. Косова

Министар спољних послова Србије Ивица Дачић изјавио је данас да ће Србија наставити активности на повлачењу признања једнострано проглашене независности Косова.

Дачић је, како пише Фонет, рекао да су председник Србије  Александар Вучић и он имали веома интензивну недељу која је донела врло значајне резултате за Србију, што показује, јединство државне политике, преноси Данас.

Дачић је нагласио значај посете председника Вучића Вашингтону, као најаву важних и тешких разговора који очекују Србију у наредном периоду, са Ангелом Меркел али и са Владимиром Путином.

Министар је посебно истакао да је председник Вучић током посете Сједињеним Државама поновио чврст став да нема наставка преговора са Приштином док се не укину таксе и да ће Србија наставити кампању за повлачење признања независности тзв. Косова.

Он је лицемерним оценио критике Аљбина Куртија да Београд наставља са кампањом за повлачење признања Косова и поред најаве делимичног укидања такси и подсетио на реакцију званичне Приштине на, како се показало, нетачну информацију да је Јамајка признала независност Косова.

Извор: Косово онлине/Данас

Check Also

Петковић са Франческом Бонели о повратку интерно расељених лица на КиМ

Директор Канцеларије за Косово и Метохију др Петар Петковић разговарао је данас са шефицом Канцеларије …