Главна / Вести / Косово и Метохија / Годфри: Вучићева посета САД врло значајна

Годфри: Вучићева посета САД врло значајна

Амерички амбасадор у Србији Ентони Годфри оценио је посету председника Александра Вучића Вашинготну као веома важну захваљујући му се на лидерству, односно ономе што ради на процесу стабилизације и просперитета у региону.

“Посета председника Вучића Стејт департменту и Пентагону врло је значајна. Први пут се српска застава вијорила у тим институцијама након дужег времена”, казао је Годфри на конференцији Савезништво САД са Југославијом – Србијом: Хладни рат, позитивни аспекти америчко-српске сарадње кроз историју која се одрзава данас у организацији Атлантског савета Србије.

Годфри се такође захвалио министру спољних послова Ивици Дачићу због његовог доприноса, заједно са председником, у интеграцији Србије у ЕУ и западне заједнице.

“Циљ нам је да Србија постане чланица ЕУ и да се прикључи западној заједници”, нагласио је Годфри.

Такође, нагласио је да је циљ америчке амбасаде, као и америчке администрације да дође до нормализације односа између Београда и Приштине, те да се постигне стабилизација и просперитет региона.

Амерички амбасадор је нагласио да је партнерство и пријатељство Србије дуже од једног века и тим поводом као један од важних и позитивних примера савезништва две земље подсетио је на мисију Халијард током Другог светског рата када су српске породице спасиле велики број америчких пилота.

Извор: Танјуг

Check Also

Вучић стигао у Брисел, сутра разговор са Куртијем

Председник Србије, Александар Вучић стигао је у Брисел где ће се сутра ујутру одржати нова …