Главна / Вести / Косово и Метохија / Мржња Весељија и приштинских шовиниста својствена криминалцима и терористима, не Албанцима

Мржња Весељија и приштинских шовиниста својствена криминалцима и терористима, не Албанцима

Напад странке Хашима Тачија и Кадрија Весељија на Иву Андрића, Николу Пашића и Јована Цвијића је шовинистички напад на нобеловца, највећег српског државника 20. века и највећег српског и балканског географа, а тиме и на целокупно српско научно, културно и историјско наслеђе – наводи се у саопштењу Марка Ђурића, директора Канцеларије за Косово и Метохије.

То је израз незнања и једне дубоко утемељене политичке некултуре, којој је све што има српски предзнак, колико год било величанствено и узвишено, само подстрек за распламсавање мржње и рушилачких нагона.

Та ИСИС-овска страствена мржња према свакој другој култури, према свему туђем и непознатом, није својство албанског народа, али јесте својство криминално-терористичких поглавица који су насиљем и застрашивањем на Косову и Метохији себи приграбили политички утицај.

Људи попут Весељија и осталих приштинских шовиниста морају бити прогнани из јавног живота како би друштво на Косову и Метохији имало шансу за нормалан развој – наводи се у саопштењу.

 

Check Also

Одаловић: Београд истражио захтеве Приштине, они нису приступили ниједном

Председник Комисије за нестала лица Владе Србије Вељко Одаловић указао је данас на седници Одбора …