Главна / Вести / Косово и Метохија / Вучић: Наредних дана ћу ићи на Косово

Вучић: Наредних дана ћу ићи на Косово

aleksandar-vucicПрви потпредседник владе Александар Вучић изјавио је да ће наредних дана ићи на Косово и Метохију.

“Ићи ћу на Косово наредних дана и ићи ћу и на север и на југ”, рекао је Вучић одговарајући на питања новинара након што му је додељено звање почасног грађанина Лесковца.

Вучић је рекао да је, када је реч о Косову и Метохији, приоритетни задатак конституисање Заједнице српских општина.

“Зато се и излази на изборе – зато што ћемо први пут имати признање целог света, укључујући Запад – формално и суштинско признање Заједнице српских општина”, рекао је Вучић.

Према његовим речима, то је оно због чега Влада Србије и позива Србе да изађу на локалне изборе заказане за 3. новембар.

На питање новинара да ли ће Заједница српских општина (ЗСО) сарађивати са властима у Приштини, Вучић је одговорио да Београд већ разговара са Приштином, као и да проблем није да се разговара.

“Али за нас је суштина прављење институционалног оквира за српски народ и то је оно што радимо”, рекао је Вучић.

Упитан да прокоментарише могућност да осим листе “Српска” још нека листа уђе у ЗСО, као и да су “из Београда дириговане свађе међу српским листама”, Вучић је рекао: “Ми ништа нисмо дириговали”.

“Морам да признам да ништа слично нисмо дириговали”, рекао је Вучић и додао да би волео да му се покаже, па ето и у Лесковцу, да ли може да прође неки дан а да нема неких свађа, а не око великих политичких тема.

“Чуо сам и безмало о великим сукобима и о томе да ће функционер СНС Владимир Цвијан да ме смени у странци… То је зато што Срби воле да причају о нечему, ма како то бесмислено и нетачно било. Зато морамо да се мењамо, прво себе морамо да мењамо, и ја од себе и полазим”, навео је Вучић.

Check Also

У Грачаници још четири особе заражене короном

На територији општине Грачаница у последња 24 сата четири особе оболелеле су од Ковида 19, …