Главна / Друштво / Марко Ђурић: Јеремић увек жртвује државне интересе због амбиција

Марко Ђурић: Јеремић увек жртвује државне интересе због амбиција

Директор Канцеларије за Косово и метохију Марко Ђурић изјавио је данас да је Вук Јеремић доследан у једноме, а то је жртвовање српских државних и националних интереса сопственој, како наводи, болесној политичкој амбицији.

У саопштењу, Ђурић наводи да, у тренутку када администрација председника САД Доналда Трампа показује спремност да саслуша аргументе Србије када је реч о Косову и Метохији, Јеремић у Вашингтон одлази да поквари све оно на чему су председник Вучић и наша дипломатија годинама предано радили.

“То подмукло забадање политичког ножа у леђа сопственој држави је постало Јеремићев специјалитет, јер на исти начин је и у прошлости долазио до међународне подршке за остварење личних каријерних циљева”, оценио је он.

Као што је некад обезбеђивао напредовање тргујући српским државним и националним интересима, наводи Ђурић, то Јеремић покушава да ради и данас, само што данас, као сасвим маргинална политичка фигура, осим као антисрпски лобиста, он није у стању да озбиљније нашкоди Србији.

“Грађани Србије добро знају ко је Вук Јеремић, као што и његови инострани саговорници којима се удвара мржњом према сопственој земљи, знају да је он само један у мору међународних политичких протува”, закључио је Ђурић.

Извор: Саопштење, Мост

Check Also

У Грачаници отворен фестивал за децу и младе „Мали Јоаким“

У Грачаници је данас отворен тринаести позоришни фестивал за децу и младе „Мали Јоаким“. Прави …