Главна / Вести / Косово и Метохија / Упуцан младић на северу Косова

Упуцан младић на северу Косова

Један младић српске националности рањен је хицем из ватреног оружја у ногу данас нешто пре 15 часова у селу Сендо у општини Звечан на северу Косова пошто је на њега пуцао сународник.


Регионални шеф оперативе косовске полиције Жељко Бојић изјавио је Тањугу да се главноосумњичени за овај инцидент предао након што је полиција блокирала цело подручје након пуцњаве.

Дежурни лекар у болници у Косовској Митровици др Љубомир Јакшић изјавио је да је пацијент А.Д. примљен због тешке повреде повреде десне потколенице, да је стабилан, примарно збринут на интезивном одељењу.
Јакшић је казао да младић који је повређен, није животно угрожен, али да је на захтев породице и родитеља, послат на даље лечење у Београд на Војно медицинску академију.
Бојић је казао да је око 14:50х полицијској станици у Звечану пријављена пуцњава у селу Сенндо и да је том приликом једно лице повређено хицима из ватреног оружја.
“Полиција је предузела све мере и радње у циљу проналаска осумњичених лица јер су иста идентификована и све расположиве јединице су на терену у циљу хапшења тих особа. Увиђај и истрага су у току, а јавни тужилац је случај окарактерисао као покушај убиства,” рекао је Бојић.
У међувремену главноосумњичени се предао косовској полицији која је била блокирала село у којем је дошло до пуцњаве а на многим дригим тачкама у Звечану и Косовској Митровици поставила мобилне патроле у циљу хапшења нападача.
Како се названично могло чути мотив за напад била је мања саобраћајна несрећа која се догодила претходне вечери и покушај нападача да од жртве изнуди новац за штету причињену на возилу. Извор: Тањуг

 

Check Also

Посматрачка мисија ЕУ: Избори били добро организовани, пропусти на северу КиМ

Шеф посматрачке мисије Европске уније на локалним изборима на Косову и Метохији Лукас Мандл, изјавио …