Главна / Вести / Србија / Брнабић: Јасна политика САД, волела бих да и ЕУ буде јаснија

Брнабић: Јасна политика САД, волела бих да и ЕУ буде јаснија

Премијерка Ана Брнабић наводи да је одлука Вашингтона да обустави 200 милиона евра вредне инвестиције на Косову јасна политика САД, због чега је захвална администрацији Доналда Трампа. Поручила је да би волела да и ЕУ коначно јасније каже која је њена политика према таксама Приштине.

Ана Брнабић је захвалила САД и Трамповој администрацији, јер, како каже, заиста доследно спроводе оно што кажу.

“То је потпуно трансапареннта и предвидива политика и захваљујем им на томе”, рекла је Брнабићева одговарајући на питања новинара након полагања камена темељца за изградњу станова за припаднике снага безбедности у Београду.

Истакла је да је важно да се пошаље такав јасан сигнал, не само за Србију, већ и за све грађане на територији Косова и Метохије.

Премијерка је рекла да би волела да и ЕУ коначно јасније каже која је политика према таксама Приштине, које се толеришу већ више од годину дана, а које представљају јасно кршење и Цефте и ССП-а.

“Чини ми се да ће оваква јасна политика превенирати све остале потезе који могу додатно да подривају регионалну стабилност и сарадњу. Велика захвалност (САД) и коначно једна јасна политика”, рекла је Брнабићева.

Извор: Т а н ј у г

Check Also

Вучић: Србија само за границе утврђене одлукама УН, Очекујемо подршку Русије

Председник Александар Вучић поновио је вечерас да Србија подржава искључиво принцип непроменљивости граница у складу …