Главна / Вести / Србија / Стабилна снабдевеност свих трговинских ланаца у Србији

Стабилна снабдевеност свих трговинских ланаца у Србији

Све трговине у Србији уредно су снабдевене основним животним намирницама које су у потпуности доступне потрошачима, закључено је данас у Привредној комори Србије на другом редовном састанку Расима Љајића, потпредседника Владе Србије и министра трговине, туризма и телекомуникација, и Марка Чадежа, председника ПКС, са представницима трговинских ланаца који послују на територији целе Републике Србије –  Делез, Меркатор, Лидл, Универекспорт, Гомекс, ДТЛ, Аман и ДИС.
Представници трговинских ланаца су на састанку указали да не постоји потреба да потрошачи стварају залихе намирница јер се рад и снабдевање одвијају неометано, а сви њихови капацитети су адекватно припремљени за потенцијалну повећану тражњу за одређеним групама производа.
Расим Љајић, потпредседник Владе Србије и министар трговине, туризма и телекомуникација, указао је на важност пуне и редовне комуникације између министарства, Привредне коморе Србије и трговинских ланаца ради што боље координације у тренутним околностима, и да је Влада Србије спремна да чује мишљења и потребе домаћих трговинских ланаца, као и искуства иностраних који послују у Србији, а имају продајне објекте у европским земљама где је повећан број оболелих.

Председник ПКС Марко Чадеж је нагласио да трговински ланци који послују на домаћем тржишту преко Привредне коморе Србије у сваком тренутку могу да се информишу о свим прописаним процедурама и препорукама које предвиђају надлежна државна тела у актуелној ситуацији. „ПКС је на располагању  представницима трговинских ланаца за свако питање и евентуалну недоумицу у тренутним околностима. На редовним недељним састанцима наставићемо да пратимо ситуацију“, истакао је Чадеж.

Обрад Поповић, председник Групације трговаца прехрамбеном робом ПКС и директор „Домаћег трговинског ланца ДТЛ“ рекао је да ланац снабдевања од добављача ка малопродајним објектима функционише редовно што значи да не постоји потреба за стварањем додатних залиха артикала који се налазе у продавницама робе широке потрошње.

„Договорили смо се да се сваке недеље састајемо на овом нивоу и да размењујемо актуелне информације“, рекао је Поповић.

Check Also

Вучић: Србија само за границе утврђене одлукама УН, Очекујемо подршку Русије

Председник Александар Вучић поновио је вечерас да Србија подржава искључиво принцип непроменљивости граница у складу …