Главна / Вести / Косово и Метохија / Ђурић разговарао са амбасадором Грчке у Србији

Ђурић разговарао са амбасадором Грчке у Србији

Директор Канцеларије за Косово и Марко Ђурић разговарао је данас са амбасадором Грчке у Србији Јоргосом Дјакофотакисом о политичкој ситуацији на Косову и Метохији и настојањима да се обнови дијалог Београда и Приштине.

Београд је, како је објаснио, доследно опредељен за наставак дијалога, али је Приштина и увођењем такси на робу из централне Србије и читавим низом политичких декларација јасно поручила да не жели дијалог, што може имати опасне последице по стабилност региона.

Ђурић је нагласио да су највеће жртве такве политике Приштине Срби на Косову и Метохији, чији је положај из дана у дан све тежи, јер, осим са све већом изолацијом, суочавају се и са свакодневним претњама и порукама мржње.

Он је изразио очекивање да ће се и Европска унија, сада када је консолидовала своје административне капацитете, активније придружити напорима да се дијалог одблокира.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију захвалио је још једном Грчкој на доследној подршци суверенитету и територијалном интегритету Србије, истичући да наше две државе у свим аспектима сарадње односе граде на традиционалном пријатељству и братским односима српског и грчког народа.

Ђурић је истакао да је жеља Србије стварање економски динамичнијег и напреднијег региона, од чега би недвосмислену корист имале све државе Југоисточне Европе, али да поједини и даље не схватају неопходност отварања тржишта и боље регионалне економске сарадње.

Check Also

Представа “Антигона” вечерас од 19 сати у Дому културе Грачаница

У Дому културе „Грачаница“ вечерас  од 19 сати, биће одиграна представа „Aнтигона“,  по тексту Софокла, …