Главна / Вести / Косово и Метохија / Ђурић: Школе у српским срединама на КиМ од понедељка неће радити

Ђурић: Школе у српским срединама на КиМ од понедељка неће радити

Влада Републике Србије донела је данас одлуку, имајући у виду специфичну ситуацију на Косову и Метохији, да почевши од 16. марта у српским срединама на Косову и Метохији, односно у мрежи образовних установа Републике Србије на КиМ, буде обустављена настава, изјавио је Марко Ђурић, директор Канцеларије за КиМ.

Имајући у виду да здравствени систем изван српских средина није развијен и поуздан, имајући у виду да не можемо да се ослонимо на поузданост информација привремених институција у Приштини, као и  отежано снабдевање изазвано таксама од сто одсто на српску робу, имајући у виду безбедносне разлоге, односно елементе полицијског притиска, да почевши од 16. марта у српским срединама на Косову и Метохији, односно у мрежи образовних установа Републике Србије на КиМ буде обустављена настава, рекао је Ђурић.

Он је нагласио  да ће здравствене установе Републике Србије на Косову и Метохији бити отворене за све пацијенте, без обзира за националност, ако се за нечим таквим појави потреба и поручио је  да је ово време да покажемо солидарност, слогу и да пружимо једни другима подршку, охрабрење и помоћ, као што каже пословица: “Нема зиме која неће проћи, нема пролећа које неће доћи”.

“Уверен сам у то да ћемо из овога изаћи снажно и одговорно, на најбољи могући начин чувајући једни друге”, истакао је Ђурић.

Сутра у току дана у школским установама на Косову и Метохији биће одржан јавни час, односно предавање о хигијенским мерама и начинима заштите које треба да предузмемо да бисмо заштитили наше најмлађе и да бисмо заштитили себе од изложености оболевања.

Извор: ТВ Мост

Check Also

Конференција о напретку у случају против бивших лидера ОВК 19. маја

Специјални тужилац у случају бившег лидера ОВК Хашима Тачија, Кадрија Весељија, Јакупа Краснићија и Реџепа …