Главна / Друштво / Брнабић: Тестирамо систем за наставу од куће

Брнабић: Тестирамо систем за наставу од куће

Председница Владе Србије Ана Брнабић рекла је да је у току тестирање система за наставу од куће, који треба да буде спреман уколико струка каже да школе треба да се затворе због новог коронавируса.

Ана Брнабић је за телевизију Пинк рекла да је рано јутрос имала састанак са министром просвете Младеном Шарчевићем и његовим тимом, на којем је било речи о томе да се крене у тестирање система учења на даљину и отклоне евентуалне сметње.

“Од 2017. године радимо на увођењу дигиталних наставних садржаја, дигиталних уџбеника и учионица у све школе у Србији. Кренућемо у тестирање да видимо како систем функционише и да отклонимо све евентуалне сметње”, рекла је Брнабићева.

Нагласила је да је важно да систем буде спреман, уколико струка каже да треба да се затворе школе, да се настава настави путем дигиталних наставних садржаја.

“Тестираћемо, спремни смо, али прво слушамо струку”, навела је Ана Брнабић и истакла да се неће доносити политичке одлуке, већ само мере које струка препоручи.

Извор: РТС

Check Also

Поповић упутио честитку исламским верницима поводом Курбан Бајрама

Председник општине Грачаница Срђан Поповић упутио је честитку свим исламским верницима поводом Курбан Бајрама. „ У име …