Главна / Друштво / У KОСОВСKОМ ПОМОРАВЉУ НЕМА ЗАРАЖЕНИХ, ИНФО ТЕЛЕФОН 0280 74 209

У KОСОВСKОМ ПОМОРАВЉУ НЕМА ЗАРАЖЕНИХ, ИНФО ТЕЛЕФОН 0280 74 209

У српским срединама у Kосовском Поморављу за сада нема заражених и оболелих од вируса корона и за сада је све у реду, изјавио је за Пулс директор Здравственог центра Гњилане др Зоран Перић.

Перић је пре подне је посетио више српских средина у Kосовском Поморављу где постоје здравствене станице и констатовао да за сада нема заражених и оболелих пацијената од вируса корона.

„Наш народ треба да зна да смо ми направили посебне тимове који ће сумњиве на вирус прегледати и упутити их на даље лечење код нас или у другим медицинским институцијама у зависности од клиничке слике“, изјавио је Перић.

Међутим, због озбиљности ситуације доктор Перић позива грађане да прате телевизију и обраћање званичника.

„Kо има повишену температуру или друге симптоме или је био у контакту са потенцијално зараженом особом треба да остане код куће и не долази у домове здравља по помоћ, него да позове број 0280 74 209 и неко од дежурних лекара ће му дати даља упутства“, казао је др Перић.

Нема места за панику.

„У наредном периоду, грађани не треба да долазе ради редовних медицинских услуга као што су мерење притиска или лабораторијске анализе, примаћемо само најхитније случајеве, Апотеке ће издавати лекове и без рецепата, а то ће се касније некако надокнадити“, рекао је Перић.

Доктор Перић је поновио апел да грађани, а посебно старија лица, без преке потребе не напуштају свој дом.

Новинар: Маја Миленковић

Check Also

Пада број заражених коронавирусом на Косову

Национални институт за јавно здравље Косова објавио је да је током последња 24 сата да …