Главна / Вести / Србија / Дачић и Лавров: „Стална комуникација, међусобна подршка и помоћ у борби са корона вирусом“

Дачић и Лавров: „Стална комуникација, међусобна подршка и помоћ у борби са корона вирусом“

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић разговарао је данас телефоном са својим колегом, министром иностраних послова Руске Федерације Сергејом Лавровом.

Министри су се сложили да се због ситуације изазване епидемијом вируса Ковид-19 одложи посета министра Лаврова Србији, планирана за 25-26. март 2020. године. Договорили су се да министар Лавров посети Србију након завршетка ванредног стања које је јуче уведено у Србији.

Министар Дачић информисао је свог колегу о мерама које Република Србија предузима на плану сузбијања последица пандемије корона вируса и заштите свог становништва. Замолио је министра Лаврова за помоћ у набавци додатне медицинске опреме која би била неопходна у случају наглог пораста броја оболелих.

Министар Лавров је обећао да ће Русија, као и увек, помоћи Србији, пожелевши братском српском народу и његовом руководству да што брже победе ову опаку болест.

Министри су се договорили да остану у комуникацији у циљу размене искуства, међусобне помоћи и подршке на превазилажењу овог изазова са којим се суочавају не само наше земље већ и читав свет.

Check Also

Петковић: Курти прети, како би се сакрили проблеми са којима се становништво на Косову и Метохији суочава

Аљбин Курти наставља да замајава и своју и међународну јавност, готово свакодневним изјавама о некаквој …