Главна / Вести / Косово и Метохија / ДСК одлучио да напусти коалицију са Самоопредељењем

ДСК одлучио да напусти коалицију са Самоопредељењем

Како Косово Онлајн сазнаје, Демократски савез Косова Исе Мустафе одлучио је на вечерашњем састанку да напусти коалицију са Самоопредељењем.

Извори Косово Онлајна такође кажу да су у ДСК одлучили да почну са сакупљањем потписа за сазивање седнице Скупштине за обарање Владе Косова.

Да ће Демократски савез Косова покренути процедуру за изгласавање неповерења Влади премијера Аљбина Куртија потврдио је вечерас и лидер ДСК Иса Мустафа у обраћању медијима након председништва те странке.

Мустафа је напоменуо да је Самоопредељење прекршило коалициони споразум и навео и да унутар владајуће коалиције постоје несугласице у вези укидања таксе на робу из Србије.

“ДСК инсистира на потпуном и безусловном укидању таксе као што то траже САД”, поновио је лидер ДСК.

Мустафа је напоменуо да је Курти сменио министра Вељиуа без икаквих консултација са ДСК.

“Данас је министар из редова ДСК смењен чиме је прекршен коалициони споразум. Ако премијер има примедбе на министре из ДСК, прво би требало да се консултује са лидером ДСК, а то се није десило, није се консултовао са мном”, рекао је Мустафа.

Нови заплет у односима ДСК и Самоопредељења кренуо је синоћ када је после најаве председника Косова Хашима Тачија о увођењу ванредног стања премијер Косова Аљбин Курти рекао да је то екстремно и непотребно, да би затим Вељиу саопштио да ДСК подржава предлог Тачија и да Косово мора хитно да уведе ванредно стање.

Курти је због тога данас одлучио да смени Вељиуа.

Извор: Косово Онлајн

Check Also

Светом литургијом обележена слава манастира Девине Воде

Светом архијерејском литургијом, данас је у манастиру Девине Воде обележена храмовна слава – празник иконе …