Главна / Друштво / Караџић: Ученици, родитељи и наставници остварили свакодневну комуникацију, настава се прати онлајн

Караџић: Ученици, родитељи и наставници остварили свакодневну комуникацију, настава се прати онлајн

Услед епидемије корона вируса уведена је ванредна ситуација, при чему су затворене школе и настава се обавља онлајн. У основној школи „Миладин Митић“ у Лапљем Селу за сада све функционише како треба, истакао је гостујући у Јутарњем програму директор Љубиша Караџић.

„Наставници и учитељи су у сталној комуникацији са родитељима и децом, редовно се прати настава путем РТС-а и пишу се домаћи задаци. Утисци су за сада позитивни, деца су заинтересована и за овај вид наставе“, казао је Караџић.

Он је истакао да је све ово новина како за ученике тако и за наставнике, и да се сви још увек прилагођавају овом виду наставе на даљину. Караџић напомиње да се не зна  колико ће овакво стање потрајати, а ово искуство ће свима и касније у наставку школовања значити јер се у данашње време се све полако своди на савремену технологију.

„Повратна информација од стране разредних старешина је да у одељењима 70-80% ученика је активно на друштвеним мрежама и има додатну комуникацију са наставницима и учитељима. Поред тога, имамо родитеље који нису упућени у друштвене мреже или немају могућност за коришћење савремених технологија па наставници имају обавезу да пронађу начин како да и са њима ступе у конткат“, истакао је Караџић.

Он је нагласио да је у овом тренутку најбитнија комуникација ученика и наставника, која се тренутно остварује путем друштвених мрежа, као и континуитет у учењу, у чему родитељи треба да помогну својој деци.

Караџић је похвалио брзу реакцију Министарства просвете и покретање врло квалитетне онлајн наставе, која је већ показала ефикасност у овом тренутку.

Захвални смо колегама, просветним радницима који стоје испред камера и предају, верујте није нимало лако предавати празној учионици. Све то се ради да бисмо помогли нашој деци, казао је Љубиша Караџић, директор ОШ „Миладин Митић“ у Лапљем Селу.

Check Also

“Антигона” по Софоклеовом тексту премијерно изведена у Дому културе у Грачаници

Представа “Антигона”, по Софоклеовом тексту, у режији Ненада Тодоровића, премијерно је изведена у Дому културе …