Главна / Друштво / Општина Грачаница донирала респиратор КБЦ-Приштина

Општина Грачаница донирала респиратор КБЦ-Приштина

Захваљујући Општини Грачаница одељење интензивне неге Клиничко-болничког центра Приштина са привременим седиштем у Грачаници, добило је изузетно вредан медицински уређај. Реч је о савременом респиратору намењен превасходно најтежим пацијентима.

Председник општине Грачаница Срђан Поповић казао је да ће општина Грачаница наставити у још већем обиму да брине за становништво и да ће се помагати свима којима је помоћ потребна.

„Успели смо као општина Грачаница да обезбедимо респиратор за болницу који је веома битан. Постоји још доста ствари на којима ћемо радити убудуће. Веома је важно свакодневно унапређивати комуникацију како би размењивали информације. Кризни штаб веома марљиво ради и бави се свим потребама становника на територији општине Грачаница. Желео би да истакнем да су наши волонтери стално на терену како би помогли старијим особама и како би им пружили неопходна упутства пре свега да не излазе из својих кућа и станова. У сарадњи са одељењем здравства активно се ради на дезинфекцији свих јавних установа, Домова здравља и наравно болнице“, рекао је Поповић за РТВ Грачаница.

Помоћ је стигла као плод добре сарадње Општине Грачаница и КБЦ-Приштина-Грачаница.

„Овај савремени респиратор може бити потенцијално веома важан у лечењу тешких болесника у оквиру наше установе. Ово је само једна у низу добрих акција које смо имали са општином Грачаница. Ми смо веома задовољни када друштвено одговорне институције и друштвено одговорне компаније посебно у оваквој ситуацији која је неминовно пред вратима показују у сваком тренутку велику жељу вољу када је у питању збрињавање нашег становништва у здравственом смислу“, казао је проф. др Братислав Лазић, директор КБЦ-Приштина-Грачаница.

Лазић је још и додао да је епидемиолошка ситуација у српским срединама на централном Космету стабилна и да се здравствене институције на овом подручју стриктно придржавају мера предострожности које је донело Министарство зравља Владе Републике Србије.

Check Also

У Грачаници отворен фестивал за децу и младе „Мали Јоаким“

У Грачаници је данас отворен тринаести позоришни фестивал за децу и младе „Мали Јоаким“. Прави …