Главна / Друштво / Срђан Поповић: Само дисциплином можемо савладати ову ситуацију (видео)

Срђан Поповић: Само дисциплином можемо савладати ову ситуацију (видео)

Општина Грачаница брине за све своје грађане, о мерама које спроводи и о новонасталој ситуацији за РТВ Грачаница говорио је председник Општине Грачаница Срђан Поповић.

“Предузели смо низ мера које су битне за ситуацију у којој се тренутно налазимо, једна од важних мера била је да дођемо до сваког становника, посебно до старије популације не би ли  им објаснили да једино друштвеном одговорношћу и самодисциплином можемо себе да доведемо у ситуацију да се изборимо са овим. Могу да кажем да смо набавили довољан број дезинфекционих средстава и да све то иде у позитивном смеру, свакодневно имамо састанке кризног штаба и на тај начин сагледамо шта још може да се уради за Општину Грачаница. Радује ме чињеница да имамо доста младих људи који хоће да помогну старијим особама и да су они стално на терену”.

Дезинфекција јавних установа и објеката је прва мера коју је предузела Општина Грачаница, од домова здравља, болница, школа, а у плану је и контејнерско насеље у Грачаници.

На питање каква је снабдевеност основним животним намирницама и лековима у Општини председник Поповић је рекао да помно прате стање, и да су нашли решење и ако дође до нестанка.

“Инспектори су свакодневно на терену могу вам рећи да смо се суочавали са неким трговцима и произвођачима који су подизали цене својих производа, све смо опоменули и знају да нећемо дозволити било коју врсту богаћења на рачун народа. Радимо на томе да у Грачаници не буде несташице и да наши грађани буду снабдевени свим потребним намирницама”.

Поповић је истакао да имамо довољно свега, да су у контакту са свим произвођачима и са свим јавним установама где могу да се јаве уколуко нешто буде потребно. Општина интензивно прати целокупну ситуацију и још је додао да само дисциплином можемо победити ову ситуацију.

“Овом приликом апелујем на све наше грађане, да не излазе из својих кућа јер једино тако можемо да победимо ову ситуацију. Та дисциплина мора да буде на највишем степену, апелујем  на старије особе, на старије грађане да не излазе јер је то преко потребно у овом тренутку. Успоставили смо одличан однос са КБЦ-Приштина-Грачаница, у сталном смо контакту и на тај начин сагледавамо како проблеме можемо брзо решавати,” казао је Поповић.

Брига о старијим и социјално ухроженим лицима је мера коју Омладински центар спроводи у сарадњи са Општином Грачаница.

“Представници Омладинског центра су се сами јавили Општини Грачаница, чим су увидели да потреба постоји. Они свакодневно обилазе старије грађане за сада то иде у веома добром смеру  уз координацију Центра за социјални рад. Оно што ме посебно радује је да сваким даном имао све више и више волонтера, а у наредном периоду уз њихову помоћ можемо старије обилазити  и  неколико пута недељно.”

Пролазили смо кроз веома тешке тренутке и увек смо умели да покажемо колико смо дисциплиновани, колико смо сложни а морамо да покажемо слогу само у једном а то је да останемо код својих кућа док се ово не заврши, речи су председника Општине Грачаница Срђана Поповића.

Check Also

Петковић са Франческом Бонели о повратку интерно расељених лица на КиМ

Директор Канцеларије за Косово и Метохију др Петар Петковић разговарао је данас са шефицом Канцеларије …