Главна / Вести / Србија / У Србији 22 нова случаја коронавируса, Вучић предлаже забрану кретања од 17 до пет ујутру

У Србији 22 нова случаја коронавируса, Вучић предлаже забрану кретања од 17 до пет ујутру

У Србији је до сада од Ковиида-19 оболела укупно 171 особа, након што су забележена нова 22 случаја. Председник Александар Вучић рекао је на конференцији за новинаре да ће предложити Влади да се од сутра забрана кретања продужи од 17 часова до пет ујутру.

Председник Александар Вучић је на конференцији за новинаре рекао да ће предложити да се забрана кретања продужи од 17 часова до пет часова ујутуру.

“Радимо на производњи дезинфекционих средстава и маски унутар земље. Од среде, четвртка у свима апотекама широм Србије биће хируршких маски а много и епидемиолошких. Данас је велики дан кад стиже кинеска помоћ. Авион ће се вратити у Кину, по још један такав товар”, рекао је председник Вучић. Додаје да је набавка респиратора велика ствар.

Тешка је ситуација. До сада је најтежи дан за нама. Свако мора са нечим да се помири. Борићу се за животе наших људи, рекао је Вучић. Каже да, ако опет буде велики број људи на улици, биће још строже мере које се тичу кретања људи.

Од 5. марта у Србију су ушла 317.854 човека, рекао је Вучић и навео да су неки од њих директно знали да су заражени. Замолио их је да остану у кућама. Како је рекао, ако су људи у кућама, не могу да се заразе и не могу никога да заразе.

“Народе, седи у кући и чувај животе. Посебно пензинери, будите код куће. Молба приватницима – немојте људе олако да отпуштате, помоћи ћемо, не обећавам оно што не можемо да урадимо, део губитака преузмите ви а део ћемо ми”, поручује Вучић.

“Пораст оболевања се очекивао. То јесте последица појачаног уласка у нашу земљу али и тога што мере нису дале резултате јер су и даље пуна шеталишта, игралишта и продавнице. То је велики ризик за пренос инфекције”, рекао је директор Инфективне клинике у Београду Горан Стевановић. Истиче да сви заједно морамо да водимо рачуна о нашем здрављу.

“Наш циљ и задатак је да се, са 171 регистрованим случајем, настави борба која ће се састојати из изолације уз максималну примену хигијенских мера”, рекла је директорка Института “Батут” Верица Јовановић. Истакла је да се не сме дозволити масовно ширење вируса и да су наредне две недеље кључне.

Директорка РФЗО Сања Шкодрић је рекла да несметано функционише дијагностика свих других болести као и терапије. Наводи да се улаже труд да се у сваком моменту предвиди шта може да се деси. Истиче и да свих других лекова на рецепт има довољно.

Извор: РТС

Check Also

Почасна артиљеријска паљба поводом Дана победе

Потпредседник Владе и министар одбране Небојша Стефановић присуствовао је почасној паљби коју су данас на …