Главна / Вести / Косово и Метохија / У општини Клокот 40 особа у изолацији, двоје приведено због непоштовања мера

У општини Клокот 40 особа у изолацији, двоје приведено због непоштовања мера

У Општини Клокот 40 особа је у изолацији, због непоштовања изречене мере два лица су приведена, мере за сузбијање коронавируса су на снази, пратимо и придржавамо се упутства, рекао је за Косово Онлајн први човек општине Божидар Дејановић.

“У изолацији су лица која су дошла из централне Србије и Македоније, њима је приликом уласка на Косово уручено решење о изолацији у временском трајању од 14 дана“, додао је Дејановић.

Према његовим речима, становништво општине је забринуто, јер се граниче са селом Стубле у општини Витина која је у карантину.

Дејановић је данас обишао полицијски пункт на улазу у Клокот, где се, како је рекао, пропуштају искључиво овлашћена и возила са дозволама за кретање, а улазак и излазак људи је забрањен.

“Општина Клокот делује у складу са мерама за сузбијање коронавируса, пратимо и придржавамо се упутстава, извршили смо дезинфекцију свих јавних установа и простора, укључујући и верске објекте“, рекао је Дејановић.

Позвао је грађане да буду дисциплиновани и поштују мере које су на снази и нагласио да је Општина Клокот добро снабдевена животним намирницама и да нема потребе за паником.

“При општини је формиран Кризни штаб који је даноноћно на терену и прати ситуацију, у сва четири села Клокот, Могила, Врбовац и Грнчар, представници сеоских савета воде евиденцију о свим променама и лицима која долазе из иностранства, посебно из земаља где је жариште пандемије или су у транзиту и о томе нас редовно извештавају на Савету за Ванредне ситуације“, рекао је Дејановић.

Најавио је да ће Одбор за безбедност сутра одржати састанак и донети нове рестриктније мере у циљу заштите грађана од коронавируса.

Извор: Косово Онлине

Check Also

Вучић са Столтенбергом у Бриселу: НАТО је посвећен КФОР-у и његовој мисији

Генерални секретар НАТО-а Јенс Столтеберг поручио је да је Северноатлантска алијанса посвећена мисији КФОР, која …