Главна / Вести / Косово и Метохија / Омладински савет Грачанице наставља акцију обиласка старијих грађана

Омладински савет Грачанице наставља акцију обиласка старијих грађана

Чланови и волонтери Омладинског савета Грачанице, у склопу акције помоћи старијим особама, коју су покренули Општина Грачаница и Центар за социјални рад, обишли су данас више старијих лица у селу Добротин и Доња Гуштерица.

Ова акција наишла је на одобравање пензионера и старијих лица, јер како истичу,  у оваквим тренуцима сигурнији су када знају да неко о њима брине и када могу да рачунају на помоћ.

Представници  Омладинског савета Грачанице истичу да  у старачким домаћинствима која су до сада обишли, углавном наилазе на проблем са набавком лекова, док је снабдевеност са основним животним намирницама за сада задовољавајућа.

“Ово је осми дан како обилазимо домаћинства са старијим особама, нисмо уморни и нећемо посустати у томе. Највећи је проблеем тренутно то што не можемо да им набавимо неке од лекова, којих тренутно нема у нашим апотекама, али надам се да ћемо и то решити, како наши старији суграђани не би морали да излазе и ризикују да се заразе вирусом”, каже председник Омладинског савета Грачанице,  Душан Борисављевић.

Акција обиласка и помоћи старијим особама на централном Космету,  наставиће се и наредних дана, а трајаће,  како кажу у Омладинском савету Грачанице, док год не прође опасност од пандемије коронавируса.

 

 

 

Check Also

На КиМ 153 новозаражена, четворо преминуло

На КиМ су у последња 24 сата забележена 153 нова случаја коронавируса, а од последица …