Главна / Вести / Косово и Метохија / Митинг “Српске” у Клокоту

Митинг “Српске” у Клокоту

Након обиласка пољопривредних имања у Могили министри у Влади Србије присуствовали су скупу  Грађанске иницијативе  „Српска „ у Клокоту пред око 2000 мештана.

 

Кандидат за градоначелника испред Српске  у општини Клокот Срећко Спасић  истакао је да гласањем за Српску, српски народ гласа за свој останак на Космету. „Ми другу владу и државу немамо и зато будимо уз нашу Матицу, нашу Србију као што је она била свих ових година уз нас“, рекао је Спасић.

Министар пољопривреде Драган Гламочић  изразио је задовољство што  Срби Поморавског округа и у овако тешким  тренуцима препознају праве вредности да се својим радом и трудом изборе за себе и своју породицу, а на тај начин и за своју Србију.

Народни посланик у скупштини србије и председник покрајинског одбора Звонко Стевић позвао је Србе да 3. новембра гласају за Српску, а 4.граде српску заједницу.

Присутнима се обратио и министар без портфеља задужен за КиМ Александар Вулин речима да је много година прошло од када су се Срби окупили у оволиком броју са српским заставама. Ми морамо да истрајемо у овоме и да 3. новембра изгласамо „Српску“. Само ако изгласамо заједницу српских општина моћи ћемо да нашим заставама изађемо из овог окружења, изађемо из Клокота, изађемо  из Гњилана и покажемо да се не плашимо и да смо одлучни да останемо. Од нас самих зависи да ли ћемо да изаберемо  Српску или нећемо. Србија је улагала свих ових година, улаже и улагаће и зато послушајмо Србију кад нам каже да 3. новембра изађемо на изборе. И ја вас позивам да 3. новембра сви изађемо на изборе за себе, за „Српску“, за Србију рекао је Вулин.

На крају скупа министри Александар Вулин и Драган Гламочић заједно са кандидатом за градоначелника  општине Клокот Срећком Спасићем  и  представљеним одборницима скупштине општине Клокот прошетали су центром Клокота.

Check Also

Симић: Честитке свим градоначелницима, настављамо политику Вучића на Косову

Потпредседник Српске листе Игор Симић честитао је сви градоначелницима и одборницима Српске листе на преузетим …