Главна / Вести / Косово и Метохија / Спровођење ванредних мера због епидемије на снази у општини Грачаница

Спровођење ванредних мера због епидемије на снази у општини Грачаница

На територији општине Грачаница започело је спровођење нових ванредних мера које је синоћ прогласила косовска Влада. Између осталог, оне се односе и на забрану кретања у периоду од 10 до 16 часова и од 20 до 6 часова наредног дана. Ове мере знатно ће смањити кретање становништва, али и довести до промена у раду многих фирми. Трговински објекти, апотеке и пекаре радиће у времену када је кретање дозвољено, али се саветује да се у том периоду избегава гужва и да се много људи не налази у исто време у продавницама.

Како сазнајемо, Пошта у Грачаници радиће по новом распореду ујутру од 6.30 до 9.30 часова, као и у послеподневном термину од 16.30 до 19 часова. Здравствене установе радиће као и досада, а и општина Грачаница наставиће да ради у пуном радном времену.

За сада, снабдевеност продавница је уобичајена. Прехрамбених производа, хигијенских средстава и свих других врста артикала има у довољним количинама. Хлеба такође има довољно.

У апотекама се могу пронађи рукавице по уобичајеној цени, док маски за лице углавном нема. Дезинфекциона средства се брзо продају, али се испоручују нове количине тако да их за сада има. осталих врста лекова, нарочито оних који се користе у сезони прехлада и грипа, има у довољним количинама.

Треба напоменути да се забрана кретања односи и на управљање приватним аутомобилима, а сви возачи у обавези су да носе маске и рукавице.

Check Also

Председник Вучић о будућој српској фабрици вакцина

Председник Србије Александар Вучић данас је на Инстаграму објавио видео снимак на којем је приказан …