Главна / Вести / Косово и Метохија / У Грачаници се поштује одлука о ограничењу кретања, за непоштовање казна затвора од две године

У Грачаници се поштује одлука о ограничењу кретања, за непоштовање казна затвора од две године

Одлука о ограничењу кретања у Грачаници је након првих недоумица, ако их је и било, схваћена озбиљно. Надлежне установе су сходно мерама увеле ново радно време за запослене, што су пре свих урадиле Пошта и експозитуре банака.

Мера забране не односи се на апотеке и малопродајне објекте са основним животним намирницама, али због уведене ограничене слободе кретања трговци су се нашли пред дилемом која је сврха да продавнице раде ако купаца нема, тим више што су мере обавезујуће и свако непоштовање биће санкционисано, потврдио је за РТВ Грачаница Братислав Трајковић, командир полицијске станице у Грачаници.

“Полиција Косова је спремна да спроведе сваку меру коју донесе косовска влада и сви они који не буду поштовали те одлуке биће санкционисани затворском казном од две године”, казао је Трајковић.

Да су мештани информисани о увођењу полицијског часа говори чињеница да су грачаничке улице, као и магистрални пут Приштина-Гњилане, данас биле пусте и остаће тако  до 16 сати.

Check Also

Конференција о напретку у случају против бивших лидера ОВК 19. маја

Специјални тужилац у случају бившег лидера ОВК Хашима Тачија, Кадрија Весељија, Јакупа Краснићија и Реџепа …