Главна / Друштво / Грачаница: Продавнице снабдевене, великих гужви нема

Грачаница: Продавнице снабдевене, великих гужви нема

Први дан од увођења нових мера косовеске Владе о забрани кретања у преиоду од 10-16 сати и од 20-06 сати мештани Грачанице поштују ове мере а трговниске радње прилагодиле су радно време. Снабдевеност радњи је за сада добра а великих гужви још увек нема.

Трговци истичу да им свежа роба пристиже свакодневно, да свих пехрамбених арикала има довољно и да нема потребе за стварањем залиха. Једина дефицитарна роба је брашно као и у свим срединама, због чега је овом артиклу повећана цена.

Власник једног од трговинских објеката Игор Аритоновић истиче да је сарадња са Општином Грачаница и са новоформираним Кризним штабом одлична и да су у сталном контакту.

Одељење инспекције Општине Грачаница, свакодневно контролише цене и рад трговниских објеката, апотека и пекара.

“У  договору са предсеником Општине Срђаном Поповићем, инспектори одељења за инспекцију ОГ свакодневно су на терену, контролишемо све и упозоравамо трговце да ће уколико повећају цене бити санкционисани. Првих дана је било минималних повећања, али су трговци били упозорени. Имали смо акцију подизања свести о заштити од ширења коронавируса, у оквиру које смо запосленима у трговинским радњама бесплатно поделили заштитне маске и рукавице,” рекао је за РТВ Грачаница директор Одељења инспекције Општине Грачаница Милош Аритоновић.

На територили Општине Грачаница сви грађани се придржавају ванредних мера, поштују правила и савете надлежних институција.

Check Also

Представа “Антигона” вечерас од 19 сати у Дому културе Грачаница

У Дому културе „Грачаница“ вечерас  од 19 сати, биће одиграна представа „Aнтигона“,  по тексту Софокла, …