Главна / Вести / Косово и Метохија / Спирић: Морамо да будемо одговорни и да схватимо озбиљно ситуацију у којој се налазимо

Спирић: Морамо да будемо одговорни и да схватимо озбиљно ситуацију у којој се налазимо

Председник Привременог органа Косовске Митровице Александар Спирић, касно ноћас, одржао је конференцију за медије на којој је грађанима Косовске Митровице поручио да поштују мере донете у циљу спречавања и ширења коронавируса јер је то у интересу свих грађана.

„Кризни штаб општине Косовска Митровица улаже огромне напоре заједно са Државом Србијом да пре свега заштитимо живот сваког грађанина. Молимо вас да се уздржавате од беспотребног изласка из својих домова јер нас у супротном очекују велики проблеми. Једино нас може спасити самоизолација“, рекао је Спирић.

Још једном је истакао да су све апотеке и продавнице добро снабдевене, и да до 16 и 30 часова има довољно времена да се обави неопходна трговина.

Спирић је рекао да ће од сутра волонтери помагати старијим особама око снабдевања основних животних намирница.

„Пензионерима који имају пензију мању од 15 000 динара већ сутра ће бити допремљени пакети са храном и средствим за хигијену“, каже Спирић.

Он је истакао да до данашњег дана у Косовској Митровици није забележен ни један случај оболелих од коронавируса.

Спирић обавештава грађане да испред сваког објекта од јавног значаја стоје особе које ће дезинфиковати руке свакоме пре уласка у апотеку, продавницу, Дом здравља… у тим објектима не сме бити више од три особе између који мора да буде остојање од 2-3 метра.

„Морамо да будемо одговорни и да схватимо озбиљно ситуацију у којој се ншао читав свет. Нема овде никакве политике, јеина политика је да се сачува свачији живот. Чувајући своје здравље сачуваћемо и здравље други“, поручио је Александар Спирић.

Сутра од 17 часова почеће дезинфекција свих улаза у зграде па се станари моле да буду у то време у својим становима због хемикалија које се користе у те сврхе.

Извор: ТВ Мост

Check Also

Петковић: Групи верника забрањен улаз на КиМ

Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић на административном прелазу Јариње, приликом повратка са КиМ, наишао …