Главна / Вести / Косово и Метохија / Дрецун: Поруке Београда дају резултат

Дрецун: Поруке Београда дају резултат

milovan_drecunПредседник скупштинског Одбора за Косово и Метохију Милован Дрецун изјавио је вечерас да су поруке које званични Београд шаље српском народу на КиМ донеле резултат, тако да очекује да ће велики број Срба изаћи на изборе, мада много више јужно од Ибра него северно.

Сада је већ видљиво да ће српска листа коју званично Београд поџава добити највеће поверење Срба који буду изашли, рекао је Дрецун ТВ Пинк.

Дрецун је нагласио да остаје још доста да се ради на северу Косова на објашњавању од коликог су значаја ови избори за опстанак спрског народа на Косову.

Дрецун је нагласио да је ЗСО начин да се створи јединствен српски корупс, у политичко економском смислу, који ће наставити борбу за опстанак и просперитет српског народа.

Према његовим речима, Приштина не жели да Срби масовно изађу на изборе и подрже српску листу, већ да их изађе мали број и то оних који подржавају неке листе на које очито Приштина има утицај.

Интерес Приштине је да српска листа добије што мање гласова да би она у таквој ситуацији могла да опструира стварање ЗСО или, ако буде створена, да је контролише и изнутра разбија, рекао је Дрецун и навео да се чују примедбе да се Београд једнострано сврстава на страни једне листе.

Међутим, ради се о томе да Београд мора Србима да пружи гаранције, ако жели да их охрабри да изађу на изборе, да ће они донети интезивирање односе са централном Србијом, казао је Дрецун.

Београд не подржава српску листу из неких партијских или других разлога, вех само зато што преко ње може да покаже спрском народу да неће после избора бити препуштен на милост и немилост Приштини, већ да ће та српска листа бити гарант веза СЗО са Београдом и “повратка Србије на Косово”, рекао је Дрецун.

Check Also

Јевтић: Посета народних посланица Штрпцу значајна подршка

Дубравка Филиповски, Снежана Пауновић и Дубравка Краљ, народне посланице у Скупштини Србије, посетиле су данас …