Главна / Вести / Косово и Метохија / Кандидати “Српске” посетили Хиландар

Кандидати “Српске” посетили Хиландар

Srpska_Hilandar
Фото: kim.gov.rs

Кандидати Грађанске иницијативе Српска за председнике 10 општина на Косову и Метохији посетили су манастир Хиландар на Светој Гори где их је примио игуман Методије.

“Велика је радост наше браће у Христу када долазе из свих крајева у којима живе Срби, а посебна је радост када долазе баш са Косова и Метохије. То су наши мученици, страдалници који настављају подвиг светог кнеза Лазара и они који су заједно са њим положили живот за веру и отачаство. Нека би благослов пресвете Богородице тројеручице био са нашим страдалим народом и нашом страдалом црквом на Косову и Метохији и нека би пресвета Бородица са своје три руке покривала их увек и штитила их од сваког зла”, рекао је игуман Методије.

Са кандидатима за председнике општина били су министар без портфеља задужен за КиМ Александар Вулин и председник листе Српска  Владета Костић.

Вулин је казао да су на Хиландару добили поруку мира.

“Добили смо поруку јединства, поруку да буду чврсти да остану своји на своме и да се не мењају, да буду достојни својих предака”, навео је министар Александар Вулин.

Check Also

Симић: Честитке свим градоначелницима, настављамо политику Вучића на Косову

Потпредседник Српске листе Игор Симић честитао је сви градоначелницима и одборницима Српске листе на преузетим …