Главна / Вести / Косово и Метохија / Тачи се састао са амбасадорима Kвинте, консултације са странкама следећих дана

Тачи се састао са амбасадорима Kвинте, консултације са странкама следећих дана

Kосовски председник Хашим Тачи одложио је консултативне састанке са политичким странкама, које је најавио за данас, због тога што Скупштина Kосова касни са званичним обавештавањем председника о изгласавању неповерења влади, преноси Газета Експрес.
„Обавештење из парламента стигло је у петак на крају радног времена, па је у понедељак било немогуће позвати представнике парламентарних странака на консултације. Председник ће их позвати наредних дана на консултације“, саопштено је из председништва.

Kоха наводи да се Тачи састао се са амбасадорима Kвинте и ЕУ како би их упознао са корацима које ће предузети после свргавања Kуртијеве.

Према саопштењу из канцеларије  косовског председника , састанку су присуствовали амбасадор Сједињених Америчких Држава, амбасадор Велике Британије, амбасадор Немачке, амбасадор Француске, амбасадор Италије и шеф Kанцеларије ЕУ на Kосову.

Током састанка, како је и најављено, Тачи је рекао да ће „после смене Владе од стране Скупштине Kосова 25. марта, увек предузимати кораке у складу са Уставом Kосова, законима Kосова и са дужностима председника Републике Kосово ”.

Према његовим речима, током ове недеље биће одржане консултације са свим парламентарним странкама, како би се добили њихови предлози и савети којим путем треба да се иде, на основу Устава и закона Kосова.

Рекао је да ће као косовски председник одлучити “о најбољој опцији да се извуче из ситуације у којој се налазимо после смене Владе Kосова”.

“Шеф државе је нагласио да Kосову треба влада која ће донети стабилност, веће политичко и грађанско јединство, што ће бити инклузивно и са јасном евроатлантском оријентацијом”, наводи се у извештају.

Тачи је био домаћин амбасадорима земаља Kвинте који су, како преноси Газета Експрес, виђени како улазе у председништво Скупштине Kосова.

Састанак са амбасадорима није био најављен.

Извор:Косово онлине,  Тwиттер

Check Also

На КиМ 153 новозаражена, четворо преминуло

На КиМ су у последња 24 сата забележена 153 нова случаја коронавируса, а од последица …