Главна / Вести / Косово и Метохија / У општинама Клокот, Партеш и Гњилане нема ширења вируса

У општинама Клокот, Партеш и Гњилане нема ширења вируса

На регионалном састанку општина Гњилане, Клокот и Партеш одржаном данас у Клокоту, разговарали смо о предузетим мерама у сузбијању пандемије коронавируса и закључили да нема ширења заразе, рекао је за Косово Онлајн градоначелник Општине Клокот Божидар Дејановић.

„На сатанку смо разговарали о извршеним мерама ради сузбијања заразе коронавирусом и договорили сарадњу у наредном периоду. Општина Гњилане као највећа у региону је одређена за центар који ће координирати за све потребе општина и где ћемо се снабдевати са потребним медицинским материјалом“, рекао је Дејановић.

Нагласио је да је закључено да у региону те три општине нема ширења заразе.

Додао је да у граду Гњилану нема заражених корона вирусом. У два села у тој општини има заражених. Село Жегра је стављено под контролу, а у Врапчићу се ради на томе.

„Овом приликом општина Гњилане је Општини Клокот уручила помоћ у средствима за дезинфекцију и заштитним маскама и рукавицама“, рекао је Дејановић.

Састанку су присуствовали заменик градоначелника Гњилана Арбер Исмаиљи са својим сарадницима, градоначелник Општине Партеш Драган Петковић и градоначелник Клокота Божидар Дејановић са сарадницима.

Према Дејановићевим речима, ситуација у Општини Клокот је под контролом, поступа се према прописаним мерама и упутствима, панике нема, основних животних намирница и лекова, за сада има у довољним количинама.

„У самоизолацији су две особе више, укупно их је 44. По налогу полиције, 42 особама је продужена изолација за 7 дана, њихово здравствено стање је добро, нема никаквих промена“, рекао је Дејановић.

Апеловао је на грађане да буду стрплљиви и дисциплиновани када су у питању мере и упутства за превенцију и сузбијање пандемије коронавируса.

Извор: Косово Онлине

Check Also

Представа “Антигона” вечерас од 19 сати у Дому културе Грачаница

У Дому културе „Грачаница“ вечерас  од 19 сати, биће одиграна представа „Aнтигона“,  по тексту Софокла, …