Главна / Вести / Косово и Метохија / На територији општине Грачаница поштује се забрана кретања

На територији општине Грачаница поштује се забрана кретања

На подручју целокупне територије општине Грачаница поштује се забрана кретања у периоду од 17 часова до 6 сати наредног дана. Сви објекти, као што су продавнице прехрамбених производа и апотеке, затворене су од 17 часова, док се неки маркети затварају већ у 16 сати, како би запослени на време стигли кући.

Кретање је дозвољено само особама које имају пропуснице за слободно кретање у време полицијског часа, првенствено медицинским радницима. У периоду до 17 часова појачана је гужва у продајним објектима, међутим, нема стварања редова. Сви објекти добро су снабдевени, не само основним, већ и свим врстама прехрамбених производа, као и средствима за одржавање хигијене. У пекарама хлеба има у довољним количинама.

Једино чега у овом тренутку нема у довољним количинама су заштитне маске, које се брзо распродају у апотекама, а све више је оних који их шију, не само за себе, већ и у циљу поделе суграђанима. То су урадиле чланице Удружења жена Авенија, а оваквој акцији придружили су се и чланови Локалног савета Бадовца.

Check Also

На КиМ 153 новозаражена, четворо преминуло

На КиМ су у последња 24 сата забележена 153 нова случаја коронавируса, а од последица …