Главна / Вести / Косово и Метохија / Марко Ђурић: Приштина наставља да се поиграва питањем такси

Марко Ђурић: Приштина наставља да се поиграва питањем такси

Курти није укино таксе. Не наседајте на лажне вести. Премијер привремених институција самоуправе у Приштини најавио је, да будемо сасвим прецизни, само орочену суспензију такси и то условно, а истовремено уводи нове казнене мере за наше грађане и привреду, које назива реципроцитетом – наводи се у саопштењу директора Канцеларије за Косово и Метохију Марка Ђурића.

Овиме се ситуација не деескалира и не враћа на стање пре увођења антицивилизацијских такси на робу из централне Србије, већ се на перфидан начин уводе до сада непостојеће баријере за трговину и кретање људи и робе.

Приштина наставља да се поиграва овим питањем и економском перспективом друштва на Косову и Метохији. Ова одлука је представа намењена делу међународне заједнице. Сматрам, међутим, да никако није време за мере попут оних које је вечерас усвојила Приштина, већ је ово време када чак и дубоке и суштинске разлике са Приштином треба да буду по страни, и када сви треба да снажно и непосредно сарађујемо на превазилажењу епидемије која не зна за границе, политичко опредељење, веру и нацију – каже се  у саопштењу директора Канцеларије за Косово и Метохију Марка Ђурића.

Check Also

На КиМ 103 новозаражена, једна особа преминула

На КиМ су у последња 24 сата забележена 103 нова случаја коронавируса, а од последица …