Главна / Вести / Косово и Метохија / Спирић: Сви који су били контакту са лицима позитивним на Ковид-19 да се хитно јаве епидемиолозима

Спирић: Сви који су били контакту са лицима позитивним на Ковид-19 да се хитно јаве епидемиолозима

Председник Привременог органа Општине Косовска Митровица Александар Спирић апеловао је вечерас још једном на све грађане  Косовске Митровице и свих места на северу Косова и Метохије који су били у контакту са лицима којима је потврђено обољење Ковид-19 да се хитно и неодложно јаве епидемиолозима ради евиденције свих контаката и праћења стања.

“Ситуација је крајње озбиљна и забрињавајућа, будући да смо мања средина веома густо насељена и да се много контаката остварује на дневном нивоу, па је у том смислу могуће и брзо ширење вируса. Како бисмо превентивно деловали , сузбили и искоренили вирус, потребно је да сви будемо на истом задатку, одговорни и посвећени” рекао је Спирић.

Евиденција свих лица која су на било који начин била у контакту са оболелима потребна је како би се прецизно дефинисали даљи кораци свих ангажованих и усмерених ка решавању овог проблема и сузбијања епидемије, наводи Кризни штаб Косовска Митровица.

“Поштовани грађани, као и много пута до сада, рачунамо на вашу одговорност, савесност и озбиљност. Останите у својим домовима и у дозвољено време кретања, уколико није неопходно да излазите. Уколико осетите било какве симптоме, или сте били у контакту са лицима позитивним на корона вирус, и имате било које симптоме, чак и најблаже,  позовите следеће бројеве телефона: Др Живорад Радојковић – 064-825-28-21, Др Филип Џудовић – 066-100-097, Др Деса Вуксановић – 064-488-4672” каже се у апелу председника Александра Спирића.

Извор: ТВ Мост, Саопштењ

Check Also

Опасна “излазна стратегија” Запада на Косову довела би до етничког чишћења Срба

С обзиром да институције на Косову не могу да обезбеде мир српском народу и неалбанцима, …