Главна / Вести / Косово и Метохија / На КиМ досад стигло 2.500 тона робе, наше брашно узимају и Албанци

На КиМ досад стигло 2.500 тона робе, наше брашно узимају и Албанци

На Косово и Метохију претходних дана послато је укупно 248 камиона са српском робом и нема несташица било којих производа. Ово је изјавио председник Александар Вучић, додајући да наше брашно узимају и Албанци, због чега је задовољан.

Како је саопштено из Канцеларије за КиМ, у покрајину је отишло око 2.500 тона основних животних намирница и има довољно медицинских средстава и лекова.

Потпредседник Српске листе на КиМ Игор Симић каже, за “Новости”, да постоји стална комуникација са српским државним институцијама, и да је на КиМ, као и у остатку Србије, највећи број грађана дисциплинован и поштује позиве и савете стручњака.

– Успостављена је линија за континуирано снабдевање грађана и здравствених институција свим потребним материјалима и прехрамбеним производима. Захваљујући Канцеларији за КиМ, министарству здравља и Влади Србије, ради се на јачању здравствених капацитета. Испоручена је заштитна опрема која садржи 30.000 маски, 36.000 рукавица, 2.000 партикуларних маски, 10.000 капа, 20.000 каљача, 90 комбинезона, 10.000 једнократних мантила, 40 заштитних наочара и 200 визира – наводи он и захваљује председнику Александру Вучићу на бризи и подршци српском народу у овим тешким временима.

Косовску Митровицу, у којој је проглашен карантин, како подсећа Симић, посетили су стручњаци са београдског Института “Батут” са којима је направљен план деловања:

– Организовали смо привремену болницу за смештај лакших болесника, а за теже болеснике је предвиђено њихово транспортовање у најбоље опремљене болнице у Нишу, Крагујевцу и Београду.

ЗАЈЕДНИЧКИ ПРОТИВ ВИРУСА

О СИТУАЦИЈИ са вирусом на КиМ председник Вучић је разговарао са специјалним изаслаником генералног секретара УН на Космету Захиром Танином. Вучић је изразио одлучност Србије да помогне српској заједници на КиМ, али и спремност на пуну сарадњу са Албанцима и заједнички рад са представницима привремених институција у Приштини у заустављању ковида 19. Тема разговора је била и седница СБ посвећена КиМ, која ће се одржати путем видео-конференције 24. априла.

Извор: Новости

Check Also

Опљачкана кућа Станише Станојевића у Бабином Мосту

Јучерашњом пљачком породичне куће Станише Станојевића, у српском селу Бабин Мост, у општини Обилић, настављаjу …