Главна / Вести / Косово и Метохија / Једногодишње дете заражено коронавирусом у Малишеву, 61 особа у том месту позитивна

Једногодишње дете заражено коронавирусом у Малишеву, 61 особа у том месту позитивна

У Малишеву је забележено 17 нових случајева коронавируса, а међу њима је и једногодишњак, док се очекују резултати за још осам особа, преноси Газета Експрес.

Тренутно је у тој општини регистрован 61 случај, а градоначелник Рагип Бегај потврдио је да се данас очекује да ће Национални институт за јавно здравље узети узорке осморо људи који су имали контакт са зараженима.

Бегај је такође говорио о старости људи који су синоћ тестирани и били позитивни и изнео податак да је најмлађа заражена особа једногодишња, док је најстарија 67-годишњакиња.

“Она је у реду. Синоћ је било 17 случајева. Данас се очекује да ће Национални институт за јавно здравље добити узорке од још осам особа које су биле у контакту са зараженима. Тренутно имамо 61 случај у целој општини, где је њих седам излечено“, рекао је Бегај.

Додао је да су јуче добили заштитну опрему, али да је то довољно за само недељу дана.

Имамо проблем, јер готово да нема породице у Малишеву која нема члана у Италији, што је проузроковало толико случајева, навео је Бегај за Газету Екпрес.

Check Also

Опљачкана кућа Станише Станојевића у Бабином Мосту

Јучерашњом пљачком породичне куће Станише Станојевића, у српском селу Бабин Мост, у општини Обилић, настављаjу …