Главна / Вести / Србија / Кисић: У Србији регистровано још 247 заражених вирусом KОВИД 19; Кон: Достигли смо максимум

Кисић: У Србији регистровано још 247 заражених вирусом KОВИД 19; Кон: Достигли смо максимум

У Србији је откривено још 247 позитивних случајева на корона вирус, а преминуле су још три особе, саопштила је данас заменица директора Института Батут Дарија Кисић Тепавчевић.

Она је рекла на конференцији за медије да су у претходних 24 сата тестиране још 1.074 особе, од чега је 247 било позитивно, тако да до данас имамо 2.447 позитвних случајева, а хоспитализовано је 1.349.

На респиратору је 108 пацијената, рекла је Кисић Тепавчевић.

Каже да је до 15 часова тестирано укупно 9.626 особа.

Од преминулих у последња 24 сата, две особе су биле мушког пола и једна женског, а укупно је до сада преминула 61 особа.

“Укупна смртност је 2,49 одсто. Преминуло је 44 мушкараца и 17 жена, а просечна њихова старост је 64,2 године”, рекла је она.

Кон: Постигли смо максимум, који ће трајати 10-ак дана

После претходна три дана досегли смо максимум, који ће трајати још 10-ак дана, изјавио је данас епидемиолог Предраг Кон.

“У ове две недеље, заиста, најрестриктивније мере које смо до сада планирали, треба и да се спроводе”, истакао је Кон на прес конференцији.

То, каже, не значи да те мере заиста морају да буду одређене као полицијски час, али свакако морају да се спроводе, а то су све мере спречавања било каквог контакта у наредним недељама, јер је тада вирус најагилнији и најспособнији да се пренесе преко огромног броја људи који су “резервоари”.

“Спречавање контаката је у тој ситуацији апсолутно најважнија, укључујући све мере до сада”, рекао је Кон.

Он је упозорио и да нема више “играња” са тим како се спроводи изолација, и то ће се сада спроводити у болничким условима, јер су зато импровизоване болнице и направљене.

“Направљене су за изолацију, да нам се не би десило да нам се из кућне изолације, вирус врати назад и уђе у популацију. Ти не сме да се деси”, рекао је Кон.

Извор: Танјуг

Check Also

Мали: Обећано испуњавамо, данас исплата помоћи незапосленима

Све што смо обећали у трећем пакету помоћи ми испуњавамо и данас следи исплата 60 …