Главна / Вести / Косово и Метохија / Марко Ђурић: У КМ стигла терапија за КОВИД 19, сутра стиже респиратор

Марко Ђурић: У КМ стигла терапија за КОВИД 19, сутра стиже респиратор

Клиничко-болничком центру Косовска Митровица данас је достављено 20 кутија лека Хлорокин који се користи у терапији за лечење оболелих од Ковид 19, потврдио је директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић, у дневном извештају о епидемиолошкој ситуацији на КиМ.

Он је додао да ће сутра овој здравсзвеној установи бити достављен и један респиратор.

Говорећи о зараженима, Ђурић је истакао да на КиМ током јучерашњег дана није било новооткривених случајева, те да је и даље на КиМ у српским срединама 33 позитивних.

Ђурић је истакао да ће у појединим местима, као мера предострожности, ковид-амбуланте бити измештене на безбедно одстојање од главног објекта здравствене установе, у коју долазе и незаражена лица.

“Ковид амбуланта ће из разлога безбедности бити измештена из Дома здравља Зубин Поток у село Зупче. Ковид амбуланти Дома здравља у Лепосавићу јавиле су се две особе са респираторним инфекцијама од којих ће једна бити тестира. У Приштини, Косову Пољу и Липљану је у протекла 24 часа било четири прегледа мобилних медицинских тимова и није утврђено присуство клиничко-епидемиолошких критеријума за вирус ковид-19. У Гњилану ће сви који су одлазили у ЗЦ Врање, пацијенти и возачи, бити тестирани на присуство вируса, јер су се појавили оболели у том здравственом центру. Ради се на утврђивању контаката свих заражених лица како би сви на које се сумња да могу бити позитивни на присуство вируса били тестирани” стојин у Ђурићевом извештају.

Извор: Радио Косовска Митровица

Check Also

Куртијеви предлози неприхватљиви, јер Косово није држава

Дипломата Зоран Миливојевић изјавио је да ниједан од предлога које је данас током дијалога у …