Главна / Вести / Косово и Метохија / Срђан Поповић: Ситуација у Грачаници под контролом, становништво дисциплиновано

Срђан Поповић: Ситуација у Грачаници под контролом, становништво дисциплиновано

Ситуација у вези са епидемијом корона вируса на подручју општине Грачаница за сада је под контролом, а ова недеља протекла је добро, потврдио је за РТВ Грачаница председник општине Грачаница Срђан Поповић.

– Наши мештани су веома дисциплиновани, што је за сваку похвалу. Волонтери и даље обилазе социјално угрожене породице и старачка домаћинства, а до сада смо поделили око 270 пакета са основним животним намирницама. За наредни период спремили смо још око 280 пакета. Комуникација са свим нашим мештанима је веома добра. За сада је све то попримило једну веома добру организацију. Нема разлога за било какву бригу тренутно. У сваком случају, не треба се опустити, већ наставити дисциплиновано до краја, док пандемија не прође. Инспекција коректно ради свој посао, обилазе територију целе општине и све трговинске објекте. За сада није било већих проблема. Нема повећања цена. Ситуација је таква да смо сви свесни са чиме смо се суочили и посебно ми је драго што наши мештани озбиљно схватају ситуацију. Све што смо договорили до сада, испоштовано је – каже за РТВ Грачаница Срђан Поповић.

Председник општине Грачаница наглашава да ће се на територији општине и даље поштовати исте мере, али и саветује грађанима да имају што мање контаката, како бисмо умањили и опасност од епидемије.

Волонтери ће и даље помагати породицама којима је помоћ најпотребнија, а општина Грачаница наставља да помаже све социјално  угрожене становнике.

Check Also

Вучић стигао у Брисел, сутра разговор са Куртијем

Председник Србије, Александар Вучић стигао је у Брисел где ће се сутра ујутру одржати нова …